Een volkstuin huren

Wil je fijn kunnen tuinieren op het volkstuinencomplex van OVT? Dat is mogelijk voor leden van de vereniging. Op dit moment is een wachtlijst van toepassing. Om in aanmerking te komen voor een tuin kun je jezelf aanmelden bij het bestuur als aspirant lid. Hiervoor wordt jaarlijks € 20,- in rekening gebracht. Het bestuur beoordeelt de aanmelding op motivatie om te tuinieren en neemt alleen kandidaten aan uit Gorinchem. Let op; OVT is een volkstuinvereniging en GEEN recreatieterrein.

Voorzieningen
Op elke tuin staat een tuinhuis en is water en elektra aanwezig. Er is geen aansluiting op het riool. Voor de gasvoorziening wordt gebruik gemaakt van gasflessen. In het clubgebouw is een toiletgebouw aanwezig. Om hier toegang toe te krijgen krijg je een sleutel bij het aangaan van het lidmaatschap. Naast het lidmaatschap van de volkstuinvereniging, komt de aankoop van het aanwezige tuinhuis.

De aankoop van het tuinhuis
De prijs van een aangeboden tuinhuisje, en eventueel een kasje en een schuurtje, is gebaseerd op een onafhankelijke waardebepaling door een erkende taxateur.
De definitieve koopprijs wordt overeengekomen tussen verkoper en koper. De grond waar de huisjes op staan, wordt door OVT verhuurd aan haar (aspirant)leden. Jaarlijks ontvangt elk lid een factuur voor de huur van de tuingrond en voor het gebruik van elektra en water.

Inlichtingen
Wil je als lid of als aspirant lid meer weten over de aankoop van een bepaald tuinhuis? Neem dan per mail contact op met Jeannette IJssels. Je krijgt dan alle informatie over de aankoopprocedure.

Een tuinhuis verkopen
Wil je jouw lidmaatschap opzeggen en je tuinhuis verkopen?
Neem dan eerst contact op met het bestuur. Het bestuur schakelt een erkende taxateur in die een reële inschatting van de waarde maakt. Het huisje wordt gratis voor je op deze pagina aangeboden. Er is vrijwel altijd een lijst met geïnteresseerde (aspirant)leden, zij hebben voorrang bij het recht van kopen. Als je een tuinhuis wilt verkopen aan een niet lid….? Dan wordt de koper eerst aspirant lid van OVT waarmee ook de tuingrond wordt gehuurd. De vereniging ontvangt van de verkoper een vaste provisie van 5% van het verkoopbedrag.

Actueel aanbod

Tuinhuisje 9

Tuinhuisje 24

Tuinhuisje 31

Kleine Schelluinsekade 9-11,
4204 TZ  Gorinchem

© Volkstuinvereniging Onze Vrije Tijd | 2024