Pompoensoep

Courgetti

Courgetti is de groene variant van spaghettipasta. Je kunt er ook net zoveel kanten mee op als met de gewone spaghetti, maar courgette is natuurlijk gezonder! Het enige wat je er wel voor nodig hebt is een spiralisnijder om van de courgette fijne slierten te maken. Hier volgt een lekker basisrecept voor 4 pers.

  • 4 courgettes, zorg dat ze goed stevig aanvoelen
  • 1el olie + 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • saus naar keuze (of gemaakt van tomaatjes uit eigen tuin)
  • een spiralisnijder

Voorbereiding
Was de courgette goed en gebruik de spirelli snijder volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de courgettesliertjes goed uitlekken op keukenpapier, zodat zoveel mogelijk vocht uit de courgette komt. Dep dan nog een keer extra af.

Courgetti maken
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook even kort mee, zonder bruin te laten worden. Dan sliertjes courgette erbij en max 2 minuten meebakken, zodat ze gaar kunnen worden. Je kunt ze overigens ook prima rauw eten.

Courgetti met olijftapenade
In deze variant maak je de courgetti met olijftapenade, ovengedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. De tapenade hoef je er aan het eind alleen nog maar, naar smaak, door te roeren.